Blås ett glas – gör en skål!

Att fylla 50 är en viktig milstolpe, och eventuellt den mest laddade av alla födelsedagar. Man kan känna det som att man förväntas ”ha sitt på det torra”: utflugna barn, en skaplig karriär, och en aktiv, stimulerande fritid. Men det är inte alla som upplever 50-årsdagen som fullt så glädjande. En hel del nyblivna 50-åringar kan få existentiella bryderier: vem är jag? Hur har jag levt mitt liv fram tills nu, och vad vill jag fylla det med den tid som är kvar? Många känner att de har lagt mycket fokus på jobb och familjeliv de senaste decennierna, och kanske har man tappat bort sig själv längs vägen. Då passar det perfekt med en present som innebär ett tillfälle att prova på någonting helt nytt. En kreativ upplevelse, där man får möjlighet att upptäcka en skaparlust man kanske inte visste att man hade. 

Detta presentkort bjuder på en kurs i glasblåsning, där mottagaren får tillverka sina alldeles egna föremål med personlig prägel. Till sin hjälp har man en kunnig glasblåsare, som går igenom den teoretiska biten och guidar genom den praktiska. Mottagaren får välja vad han eller hon vill tillverka och hur föremålet ska formges, och tillsammans med glasblåsaren blir drömmen verklighet. Att blåsa glas är en mäktig upplevelse: en mängd glasbitar smälts först till en massa, som sedan får kallna till en temperatur mellan 1050 och 1200 grader. Då skrider man till verket, och arbetar med materialet genom blåsning, pressning, centrifugering och gjutning. Till sist stoppas glaset in i en speciell kyl, där det stelnar och finner sin fasta form. 

Med sig från dagen får 50-åringen ett unikt egendesignat glasföremål, en mängd nya kunskaper om glas och dess egenskaper, samt förhoppningsvis en nytänd livslust. För vad är väl härligare och mer berikande än att upptäcka nya sidor av sig själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *